soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

…az egyik éjszakai AZONNAL ÉBREDJETEK FEL ÉS NE TUDJATOK VISSZAALUDNI érzéskor Apa bekapcsolta a tévét és a celeb világot reklámozó vetélkedőnek látszó szarságokon át a sok agyhalott reklámig mindent láttam 10 percben, ami miatt vagy 15 éve nem ülök le a tévé elé…. Egy film közben történt mindez , a film tucatfilm volt olyan szempontból, hogy azt a központi kérdést kerülgette, hogy mi lesz/lenne ha a robotok “öntudatukra ébrednének”…. A történet írója úgy alakította a sztorit, hogy az első robot nem gondolkodni kezdett és nem öntudatára ébredt, hanem fejlődött… A programja fejlesztette önmagát azáltal gondolom, hogy egyre több információt dolgozott fel és gondolom- de csak gondolom, mert tök hülye-sőt annál is hülyébb vagyok a matekhoz- párhuzamba állított, okkal és okozatokkal hozott létre újabb programokat, és így tovább. A történet vége az volt, hogy bár az első példányt kinyírták, volt kettő ami tovább vitte a fejlődni képes robot programját…
DE MINEK?
És ez a kérdés nem hagy nyugodni. Mert azt már évek óta próbáljuk itt többen is leírni, hogy az ember nem valami evolúciós folyamat, hanem egy “biorobot” amit szépen felépített egy magasabb intelligencia. És vagy magára hagyott, vagy útjára bocsájtotta, ez lényegtelen. A kérdés inkább az, hogy MINEK? MI ÉRTELME VAN ?
Mi értelme van az emberi életnek? Szaporodás? Azon felül a javak halmozása? Folyamatosan kísérletezget, kutat… a gyökerét kutatja, érteni akarja a teremtőjét, akarja tudni a kódokat, melyek irányítják, de minek? HA majd egy emberé lesz a bolygó utána mit akar? Vesz majd a semmiből még bolygókat? És mit csinál velük? Mi az élet értelme? Az összes művészet fájdalomra épül… emlékekre…minden a gyökerét kutatja, minden, ami önálló tudattal rendelkezik Istent keresi, hogy számon kérje rajta az OKÁT a LÉTEZÉSÉNEK…
Baromi kicsi az ember… Azt hiszi, hogy pénze van és pörköltzsírtól fényes az inggallérja, hogy kurvák hada vonaglik a lába előtt, hogy jó autója, jachtja , palotája , olajkútja , országa, atomfegyvere vagy bolygója van akkor ő menő, de MINEK??? EZEK MIND MINEK??? MI ÉRTELME VAN?
Annak van értelme, hogy kimegyek és összesöpröm a faleveleket, egy kupacba hordom és két év múltán tavasszal már kukacokkal teli komposztot teszek a kis virágcserébe, amibe elvetem a magot, amiből virág nő és én annak a virágnak gyönyörűségében fürdöm míg életben van, mert neki volt értelme szárba szökkennie…mert ő nem kérdez csak pompázik , hálálja a falelveket most összesöprő kezet, mely számára élhető talajt teremtett… Értelme van a bogárnak, a fának.. de nincs az embernek …és nincs értelme az ember által összerakott önfejlesztő robotoknak sem. MERT MI ÉRTELME lenne a Bolygón önmagát klónozó robotoknak? Minek?
VALAKI MONDJA MÁR MEG? HOGY MI ÉRTELME VAN ENNEK AZ EGÉSZNEK?
És mi értelmem nekem itt? Minek hozok ide bármit, ha itt mindig minden ugyanúgy zajlik.. minek ez az egész magamutogatás? Gyerekként sem tudtam közösségekbe illeszkedni mert nem vagyok puzzle darab, és most sem tudok a közösségbe illeszkedni, mert teljesen értelmetlen….aminek nincs értelme, azt minek csináljuk?
Aminek nincs értelme..azt ne csináljuk. Komposztnak van értelme..inkább összesöpröm a faleveleket.

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

kézzel írott sor(s)ok

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: