Tücsimami

ego kontra lélek blog

A mai nap mottója:

Ahány ember, annyi valóság.

Elengedtem ama küzdelem, hogy igazmondásra ösztönözzem embereket, miután rájöttem, hogy körülbelül annyi közös van az emberek tudati képeiben, ami egy ötéves gyerek szókincsébe belefér. Minden más már “komolyabb” tanulmányt és el/befogadást igényel ahhoz, hogy közel azonos képeket lássunk, amikor egy megélést, eseményt, cselekményt meg akarunk osztani…

Egy történetet minden benne szereplő másképp él meg, a sztori átadásakor torzulnak a tények illetve az átadó tudaszintje szerint változnak képek.Ezekben a képekben az alap tárgyak megnevezését kívül minden más tényezők  változó.

Úgy tapasztaltam, hogy születésünkkor feloldást kapnak az tudathálóra felrajzolt tudnivalók alap szinten, úgy születünk, hogy bizonyos földi adatbázis áll a rendelkezésünkre az induláshoz  Tehát minden használati tárgynak van egy gyűjtőneve. Ez benne van a tudatunkban és ezt a tudást bővítjük…

Hogy kerül ide a “mindenkinek saját valósága van” gondolat?

A mindennapi tevékenységünk során találkozunk olyan emberekkel, akik igyekeznek a saját valóságukban jól érezni magukat mások valóságának rovására, illetve másokat igyekeznek megfosztani a saját valóságuktól azzal, hogy rájuk erőltetik a sajátukat.

Eleinte azt hittem, hogy – nevezzük Y bácsiknak és X néniknek- Y bácsik és X nénik hazudnak, amikor bődületes marhaságokat találnak ki másokról, illetve önmaguk fontosságáról, aztán arra jutottam, hogy bár hazudnának. De nem. Y bácsik és X nénik bakker tényleg elhiszik amit mondanak és tényleg azt hiszik, hogy nélkülük összedől a világ. Nos X bácsik és Y nénik valósága számunkra irreális. Először sírunk, majd könnyesre nevetjük magunkat ezen. Megdöbbentő, hogy egyre több az X és az Y a rendszerben és minden eszközt bevetnek azért, hogy az álomviláguk mások valósága legyen.

Úgy gondolom, hogy vagyunk páran – mint Asterix és a gallok- akik nem bevehetők a Lómaiak számára… Csodaszer számunkra a tudatosságunk és bátran mondom, hogy még nekünk depresszív rezgést generáló céltalanoknak is erős falakat von a valóságunk köré a tudat, hogy tiszta a rezgésünk és azok vagyunk valóban aminek érezzük magunkat, mert megerősítenek bennünket ebben az érdekmentes, szintén tiszta, saját magukra és a hasonló valóságban élőkre épülő társaink.

Amit leírok, azt így élem meg.  Elfogadom, ha azt mondod, hogy a megélésem lehetetlen. Elfogadom, hogy a Te valóságodban a Te korlátaiddal, vagy a Te tudásoddal ez másképp adja magát, de én akármilyen 💩nak is tűnik amit én élek, csak ebből tudok építkezni, haladni és a Te megoldásod csak egy útnak, egy lehetőségnek, egy segítő vagy hátráltató dolognak fogom értékelni és nem az egyetlen útnak, az egyetlen követendő valóságnak.

A mai napig vannak és mindig is lesznek olyan  közösségek, ahol javasolják vagy kötelezik a tagokat az egy és igaz (általuk jól vagy kevésbé jól) összerakott valóság megélésére. Ez a könnyebbik út.

A nehezebbik út megismerni, elfogadni, megélni azt, amik vagyunk… Megtartani az útirányt… Megvédeni magunkat mások erőszakos megváltásaival szemben, de elfogadni az építő lehetőségeket. NEM RÁERŐRTETNI A MI KÉPEINKET MÁSOKRA, és egymás mellett mások valóságának tiszteletben tartásával, együtt, de mégis külön szolgálni önmagunkat és az emberiséget.

valóság

 

… valóság sokk…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. ÉVA szerint:

    ❤️❤️❤️😘

    Kedvelik 1 személy

  2. Tücsi szerint:

    Évikém…

    Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: