soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

Mivel fertőzött a programom némi összeesküvéselmélettel, szórt figyelmem fókuszába került egy kedves kis videó a Zeitgeist Facebook oldaláról..
A lényege a mai nap mobilfüggő embere volt, vártam a videó végén a happy endet, de nem jött. Illetve az is lehetne a boldog vég, ahogy megsemmisíti önmagát a gépre kapcsolt emberi faj..
Utazom épp, igy van időm játszani ezzel a gondolattal. A megosztást sokan lájkolják, egyetértenek a mondanivalójával, de többségük velem és veled együtt szintén ennek szájbervilágnak tagja/függgője.
Vajon hova vezet ez?
Én eljutottam már oda, hogy nem ezt az élteformát választom. Több mint egy évtizedes hol kemény, hol már lazulósabb függőség után ébresztőnek szánt vicces vagy épp tragikus képeksorokból szerkesztett videók nélkül is, a majdnem saját magamban és másokban okozott károk előtt, az Őrzők, a Belső Hang sokadik utolsó figyelmeztetésére megszüntettem az okostelefonomon az.internetet használó appokat. Se Facebook, Messenger nincs a mobilomon, az egyetlen okos funkciója az az internet megosztása a tabletre, HA olyan a szitu, egy buszfordulós várakozás, utazás alatt tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal, fotót szerkeszteni, blogot írni, esetleg utastájékoztatásra, vagy a fordító program alkalmazására. Mert minden a tableten van, de nekem nem csipog minden pillanatban, nem vágyom „pillanatkész” lenni mindenkiből, mindennek meglett a helye és az ideje… A fontos üzenetek nem messengerre kell, hogy érkezzenek, arra ott van az élő szó és a telefon..
De hova vezeti a tömegeket a virtuális, a tartalmat nem mindig rejtő „csak egy delete és lezárva a kapcsolatunk” felszínes kapcsolatok világa? Számomra ugyan tökéletes, mert a szépen leépített kapcsolatrendszerem helyére érdekes kapcsolatok érkeztek, amelyekben a felgyorsult világot követni nem vágyó énem szabadon rezghet minden elköteleződés nélkül, de a látszat ellenére sokkal több lett a magányos ember, ugyanis a virtuális világba nem viszik bele a problémájukat, így a kettős életük idővel felemészti az energiájukat, hazugságnak élik meg mindkét életüket.
Az is eszembe jutott, hogy vannak akik nem kérnek ebből és a másik végletbe esve kizárják magukat a fejlődésből(?). Idővel kiszolgálójává válnak a gépembereknek… Nekik maradnak érzelmeik, érzéseik, őrzik az értékeket,kimenekülnek a városokból, visszatérnek a Természethez.
A középúton lesz viszont a legkeményebb az egyensúlyozás… A technikát a „jó és a rossz” célokért felhasználni úgy, hogy közben az ember ember maradjon. Egyre inkább élvezem a megfigyelő státuszt. Akkor is, ha néha veszteséggel kell számolni az úton.

Más..
Egy gondolat… Tegnap elmerengtem azon, hogy nem mindig az a rab, aki kiadja a titkait… Van, hogy azzal tesznek minket rabbá, hogy megosztják velünk azokat a történéseket, amiket a saját érdekünkben n(s) em merünk tovább adni. Ezzel megfognak
Néha úgy érzem, tévesen fogtam eddig fel a világot, hogy mindennek a fordítottja az, ami igaz….

… Okosvilág…” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. ÉVA szerint:

    ❤️

    Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

kézzel írott sor(s)ok

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: