Tücsimami

ego kontra lélek blog

Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg azt az “érzelemtömeget” ami bennem munkál az utóbbi napokban.  A bűnbakom most is a HOLD, igazából épp fogy, ki kellett volna használni a visszaszívó erejét, de rosszul csoportosítottam az energiáimat, mert dühös vagyok és antiszociális.
Megfigyeltem, hogy az érzelmek olyan típusú energiák, amiket ha jól csoportosítunk hegyeket mozgathatunk velük, ám ha rosszul, akkor úgy tekerednek körénk, mint áldozata köré a kígyó, mozdulatlanná tesznek bennünket és megfulladunk.

Elkezdtem figyelni az érzelmeim… a negatívként azonosított düh egyszerre blokkol és kényszerít “bosszúra”, a pozitív energia mint például a szeretet vagy szerelem energiája viszont átrendezi az egész Univerzumot.  Van egy kor, de inkább bölcsességi szint, és persze az, ami az állatok sorból kiemeli az embert (többek közt) a szabad akarat, amivel az ember eldöntheti, hogy mit kezd az érzelmei energiájával.
Hogy bosszúba fekteti-e a dühét, vagy inkább takarításba kezd, fizikai munkába fojtja a bánatát… vagy például egy kémia által bejátszott szerelmes rezgést arra használ-e fel, hogy trófeaként az ágyába kötözze a kémiáját aktiváló szerencsést(lent) vagy ezzel az energiával önmagát felturbózva színesre festi az egész világot. Kell némi realizmus ahhoz, hogy tudja, hol van a helye a történetben és ha rólam lenne szó, kizártnak tartom, hogy a dühöm vagy a boldogságom energiáját arra használjam, hogy visszaadjam oda, ahonnan jött, most vagyok abban a fázisban, hogy a programom miatt reagált külső ingerek okozta érzelmek energiáját abba fektetem, hogy növelem velük a saját képességeimet.

Dühös vagyok, mert vannak körülöttem olyan emberek, akik az én szememben a szálkát meglelik, a sajátjukban a gerendát feledik. A dühöm irántuk alkalmassá tett arra, hogy még nyíltabban felvállaljam a szálkáim. Már nem okoz szégyent bennem, ha valamit nem, vagy rosszul tudok vagy csinálok. Ha úgy érzem, hogy lehetőség van a változásra, akkor már elindulok és 44 éves fejjel is megkérdezem azokat, akik tudják, hogy miképp lehet megoldani egy számomra problémát okozó helyzetet. Nem érdekel már, hogy ki mit szórakozik rajtam, hogy például van aki nyilvános alázásba kezd itt a cyberjátszón… Ha neki ez boldogság, ám legyen… nem érint meg.. a dühömet azonnal átforgatom tanulási vágyba… Az első jó döntés a negatív érzelmek felett…

A pozitív érzelmekről annyit, hogy többségében a munkámnak köszönhetem a pozitív érzelmeket. A magánéletben nem érzem magam sikeresnek. Van egy pontja a jelennek, ami soha nem fog összeférni sem a programommal, sem a lelkem rezgésével, az pedig az a fajta felsőbbrendűség, amit hagytam fölém kerekedni mondhatom mindenkitől.. a hülye önalázó, önmagam semmibe vevő magatartásomnak köszönhetem, apránként rázom ugyan le magamról és mérhetetlen szabadság tulajdonosa vagyok, mégis ott van még egy kis fekete pont a fehér mezőben, ami nem engedi, hogy a magánéletem mögött ott lebegjen a “kiváló” felirat. A munkámban többnyire pozitív érzelmeket sugároznak felém az emberek, vannak persze akik nem, de a mérleg a jó oldalon áll stabilan és ez a pont az amihez talán túlzottan ragaszkodom, ezért próbál mindig ott lebegni előttem az “elveszítésének félelme”…
Szeretet és szerelem nálam egy szinten rezeg… 🙂 Mindegyik mozdít…felemel… értelmet ad az ébredésnek, de semmi több. Nem akar változást, nem akar mást csak rezegni bennem. Üzemanyag… MOST, JELENLÉT, amiért érdemes csinálni nem a szeretet tárgya, hanem maga az érzése…

Ha “kocsiba fogom” az érzelmeim és féken tudom tartani őket, a haladásom egyenletes lesz.. Fogom látni a tájat, nem maradok le semmiről és nem hozok elhamarkodott döntéseket. Nem akarok a célban lenni már, hanem egyszerűn élvezem az utazást… és igen.. nem is akarok mást, csak utazni..

Fogjuk a kocsi elé az “érzelmek energiáját” !” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  ❤️csak igy tovabb 😘❤️

  Kedvelik 1 személy

 2. Amon Ra szerint:

  …és utazunk…
  …tovább.

  Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: