Tücsimami

ego kontra lélek blog

Soha nem politizálok.
Nem értek hozzá…
Talán mert nem vagyok elég tanult, vagy mert nem érdekel, nem az én dolgom, mindegy miért, nem az én világom mások sorsa felett uralkodni látszani.

A Facebookon- milyen jó, hogy visszatértem ugye– egy kedves fiatalember volt olyan merész és sokunk vágyát valósította meg azzal, hogy létrehozott egy eseményt a löszomlás második évfordulójára, azzal a céllal ( gondolom én), hogy az mellett, hogy lássa a világ, egy vidám összejövetelre hívja azokat, akik még tudnak poént látni ebben a problémában.
Nos csúfos véget ért a projekt, mert a tisztessége azt diktálta, hogy jelezze az összeröffenést a hivatalos szerveknél, akik nem javasolták a helyszínt. Eddig nem is volt probléma, de megjelent a “független” média, és belerondított levesbe.

Számomra is valamiért a fókuszban maradt ez a dátum és már második éve “ünneplem”  hogy napi 6-8 de van, hogy 10-12 alkalommal figyelem az emberek reakcióját a félpályás útzárra.

A kettő esztendő alatt több tucatnyi esetben előztek meg az útzár utáni kanyarban úgy, hogy hirtelen fékezéssel tudtam csak hozzájárulni az ütközés elkerüléséhez. Meg kell jegyeznem itt, hogy egy álló utasokat is szállító menetrend szerinti autóbuszról van szó, ahol nem illik vészfékezni. Több esetben fordult elő, hogy a tilos jelzésen szembe jöttek az autók, hogy annak ellenére, hogy nekünk volt tilos, ránk előztek, illetve a szabad jelzésbe nem hagytak behajtani, mert sokadik pozicióból előzni kezdték a sort.

Volt olyan többszört, hogy felborogatták az áthaladást segítő lámpákat, és számtalan baleset a nem működő lámpák miatt. Az embereket dühíti, hogy nem történt semmi látványos változás ez ügyben, és ez kihat a viselkedésükre, amivel aztán veszélyeztetik a közlekedést!

Megemlékezem…mert belső kényszer. Megdöbbenve vettem tudomásul a média hozzáállását a szülinapi partyhoz, amit demonstrációnak minősített,  elérve azt a célt, amit feladatának érzett, nevetségessé téve a résztvevőket (de inkább önmagát) a projekt megszüntetését.

received_1087352471434600

A magam részéről annyit, meglepett, hogy hozzászóltam a nyilvános felülethez. Talán mert megélhettem ott néhány tök jó fej embert, akik hasonló tudatszintről származnak mint én. Nekem már megérte a projekt, még ha nem is jöhetett létre úgy ahogy tervezték, nagy tanításokkal lettem általa gazdagabb.

Boldog második születénapot…. jó lenne, ha aki ezen a ponton áthalad tudná, hogy attól még nem épül meg a támfal, hogy idegbajjal haladnak át a lámpás zónán, mert mindenkit hazavárnak. A média szókiforgatásáról meg annyit, hogy jó döntés volt elutasítani a megkeresésüket, mert ha mindent úgy írnak le, ahogy a megrendelőnek tetszik, nekem már ma nem lenne munkahelyem.

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: