Tücsimami

ego kontra lélek blog

…a mai nap szava a “VÁLASZTÁS” avagy a választás lehetősége az életben ( és nem a politikai cirkuszra vonatkozik )

Érdekes, mikor megfogalmazódott bennem ez a szó, rögtön több vonatkozásban is megjelent a napomban a “választás lehetősége“-nek fogalma… Hálát adtam, hogy még ebben az életemben és még relatív élve 😛 eljutottam arra a szintre, hogy én fogalmazzam meg saját magam számára, hogy egyáltalán nem az a feladatom, hogy az általam sz@rnak tartott helyzetekben erőt véve magamon (az undoromon meg az utálaton ésatöbbi) és legyőzve minden rossz érzésem , az egyre nagyobb felkiálltójeleket, és “győzzek” magam felett, hanem egyszerűen választhatok másik utat.
Nagy baromságnak tartom azt a hitet és nevelést, ami arra ösztönöz, hogy mindenáron szembeforduljunk önmagunkkal, hogy  a mások által felállított akadályok ledöntögetésével próbáljuk meg magunkat értékelhetővé tenni, mert kurvára mindegy, hogy mások miképp ítélnek meg minket.
Annyira elegem van már abból, hogy gyomorgörccsel induljak neki egy napnak, vagy bármilyen programnak, eseménynek, mert mások olyan dolgokat várnak el tőlem, amit utálok.. Nem tartom dicsőségnek legyőzni az ilyen dolgokat, inkább gyengeség a megalkuvás mások akarata felett.

Pont nézője lettem pár olyan eseménynek, amikor emberek vagy gondolkodás nélkül vagy szándékosan olyan helyzetbe hoznak másokat, ami számukra megalázó vagy kényelmetlen. Láttam olyan szituációt, amiben a megalázott vagy kimozdított ember komoly betegségbe esett … Azt hiszem nem kell megvárni ezt a helyzetet. Eljött az ideje, hogy az ember kezébe vegye a saját sorsát és meghozza a saját döntéseit.
Furcsa ellentét, hogy félelemből lépünk olyan útra, ahol maga az út is félelemmel tölt el bennünket. Ez egyenlő a lassú szenvedéses halállal….Erre semmi szükség.

Úgy gondolom, hogy ha egy helyzetben felmerül bennünk az IGEN mellett a NEM, akkor ideje új utat választanuk a lehetséges számtalanból. Nem kell mindenáron olyan utat járni, amit mások jelölnek ki számunkra, hogy mások helyett járjuk ki az ő útjukat, ha valami nem oké, nem kell küzdeni a szituációban csak azért, mert ez a tradíciónk….szenvedni, mert anyáink is szenvedtek…Úgy gondolom, hogy ha egy rossz helyzet rendbehozást igényel, akkor a rend igénye bennünk jelenik meg és meg is javul a belefektetett energia és munka által…de ha valami rossz és nem érezzük szükségét annak, hogy jóvá tegyük, akkor el kell engedni. 

Mindig van egy másik út…mi magunk vagyunk az út…az irányt mi magunk jelöljük ki, és nem hiszem, hogy mindig a nehezebb út visz közelebb a célunkhoz azért, mert azt sulykolják belénk, hogy küzdeni kell, elsősorban önmagunkkal szemben, hogy aztán olyanokká váljunk mint ők.  Egyáltalán akarunk mi mások lenni, mint amik vagyunk? Mi értelme lenne sok olyannak lenni, mikor mi egyediek vagyunk a tökéletlenségünk tökéletességében..?

Ma Losonczi Ágnes szociológus idézetét hoztam a választás szabadságáról… Úgy gondolom, hogy a tudatos jelenléttel fölé tudunk emelkedni minden fölé, amit programként kaptunk, mint a genetika és hozományai…

losonczi

a nap szava: (a) választás (lehetősége)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. ÉVA szerint:

    ❤️❤️❤️ hm Milyen igaz

    Kedvelés

  2. Aprovali szerint:

    Nagyon tetszik az útmutatás,érdemesnek tartom akár kétszer is elolvasni . . és komoly döntést meghozni, de ehhez erő kell, bízom magamban, hogy sikerül.

    Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: