soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

… nem szeretem a feszültséget magam körül,

e17c15c0cf0fd233b3845e77b13d678e

google kép

persze többnyire én generálom azzal, hogy nem állok be a sorokba, amit maguk körül rajzolnak olykor emberek. Nem szeretem a konfliktust, igyekszem rendezni, régen még azt is bevállaltam, hogy én vagyok a hibás, csak legyen nyugi, de vajon mi értelme van egy “látszat bocsánatnak” illetve miért akarnék bárkit is meggyőzni a hitével szemben?

Nemrég kicsi a világ érzésből kifolyólag elkövettem azt a hibát, hogy jeleztem egy utasomnak, hogy persze, hogy nem tudtam, hogy az ő rokonsága lakik itt srégen, persze ronda vénasszonyként nyilvánítottam véleményt is arról, hogy nem tetszik, hogy az általam barátságosnak vélt közeledésem rideg falba ütközik. Persze visszamondta, sejtem hogy, mert megjelent a kis hölgy, aki amúgy nagyon kedves, és már mindegy, hogy ezt mi okból tette, váltottunk pár kedves szót és az is mindegy már mit gondol rólam….

Erre most a másik szomszédból néznek úgy rám, mint a véres rongyra.   Fogalmam sincs mit követtem el, hiszen itthon sem vagyok… Róluk soha senkinek semmit, mert nincs is miért, de mégis olyan (el) ítélően néznek.  Ma arra gondoltam, hogy megkérdem mi a baj, aztán arra, hogy minek is?

Minek próbáljam tisztázni mások rólam alkotott gondolatait? Hogy megnyugodjak attól, hogy a szemembe mást fog mondani? Vagy hallgassak egy vádat, amit el sem követtem, és úgyis mindegy mit mondok..  Pont ez van a családban is. A szenzoraim mást vesznek, mint amit mondanak az emberek. Én tudom, hogy igazam van, ők tudják, hogy igazam van, de nem az az érdekük, ugyanis bennem nem lehet érdeke senkinek, mert nincs semmim.

Azt hiszem elfogadom, hogy miattam rossz minden. Sokkal kevesebb energiával jár ez a szerep, mint a küzdelem bebizonyítni olyan embereknek, hogy nem vagyok a gondolataik szerinti, akik képesek arra, hogy rosszat lássanak belém. Nem kellene nekem kérni elnézést azért, mert nem tudnak elfogadni, vagy nem mondják el mi a bajuk, csak egyszerűen éreztetik, hogy utálnak…

Nem lehet mindenkit szeretni. .. nem is kell… Sőt, örülök, hogy tudtomon kívül is tudok okot adni egy kis gyűlöletre bárkinek. Mégis csak örömet okozom 😋

(“Csak bebeszéled magadnak!”…. persze… igazad van. Mi? Igazad van…. igazad van..  kit érdekel egyáltalán, hogy mit gondolnak mások, ha mindenkinek megvan a maga vágyott verziója? Nekem is… .)

Kell-e a “művi” béke?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  Nem tudom miert van ez , velem is dettó ! Csakis ítélkezés , nulla megértés ! Minden erőfeszítés, őszinteség , jo akarat , ellenünk szól ! Talán többet kene magunkkal foglalkoznunk ! ….?.😘❤️

  Kedvelik 1 személy

 2. soulleadertucsi szerint:

  pontosan…. többet vagyis csak magunkkal… 😏😏😏

  Kedvelik 1 személy

 3. Aprovali szerint:

  Miért emészted magad, hogy ki miért haragszik? Találgatni . . . valamikor gondolkodtam én is így: Jaj mit szól xy ha ezt vagy azt lát, vagy ezt vagy azt halott ami lehet kitalált pletyka is! Ezt már kinőttem akár milyen alacsony is vagyok. Tedd magad túl rajta, nyugodj meg, és figyelmen kívül kell hagyni mindent! Figyelj! Soha nem csináltam még ilyet, de a munkahelyen is folyik a pletyka folyamatosan elég nagy sebességgel. Szívből utálom. Most jövök én a képbe, ha lúd legyen kövér! Vettem egy szép karikagyűrűt, hogy megrőkönyítsem azt is aki még dobott hátast! Beválaltam, hogy adok okot arra, hogy pletykáljanak, figyelek és belül röhögök, mert mindig történik olyan jel, amiből lehet olvasni! Enyém a cirkusz!! 🙂 🙂 😀 😀 ❤ ❤

  Kedvelés

 4. Aprovali szerint:

  Mikor táppénzen voltam 3 hónapig, jött a hír, hogy mindenki rólam beszél én vagyok a köztéma, hol ott se voltam. Ez telefonon érkezett ez a bejelentés, nahát kiosztottam az illetőt és remegve várta a pillanatot amikor megérkezem. Megmutattam, hogy tudok úgy viselkedni, mintha nem történt volna semmi, de ő nem erre számított. Én megérkeztem, és nagyon elcsodálkozva, kellemesen csalódott, de nem érdekel tovább, megbocsájtottam, de nem felejtek.

  Kedvelés

 5. Amon Ra szerint:

  “…mindenkinek megvan a maga vágyott verziója…”
  Bizony…

  Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

kézzel írott sor(s)ok

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: