soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

Nem új a téma, nem csak bennem merült fel…Lehet már pofáztam is erről, de most megint rám jött a megjegyezhetnék, mert nem értem, nem értem, és nem értem…

Rühellem a Homokózóban ( Faszbuk, ha nem esne le) szinte mindennapos sírás-rívást a Föld szemétbe fulladása miatt. Nem struccpolitikát folytatok, hanem nem bírja a lelkem, mikor emberek telenyomják vele a hírfalukat , mert kurvára egyetértenek, közben a fele nem szelektálja a szemetét, de aki igen, az is lehetetlen helyzetbe kerül, mert nincs hova kiraknia…

Végülis egy kérdésem lenne…
“MIÉRT KÉTHETENTE ÜRÍTIK A SZELEKTÍV HULLADÉKKAL TÖMÖTT KUKÁKAT PL FALUN, AHOL ALAPBÓL SZINTE ÜRES A MÁSIK ,AMIT HETENTE VISZNEK?”

Jelenleg a házban, amiben élek 5-en lakunk emberi minőségben. Ebből az 5 főből csak 58842341_429561027872751_6351869147424489472_nnekem jutott el a tudatomig, hogy mi az, hogy szelektív hulladékgyűjtés. Hiába tépem a számat a családtagok nagy ívben beleszarnak. Amikor viszem ki a szemetet, akkor mint a kukás cigányok túrom át a zsákot és szedem ki a műanyagot, mosogatom az esővízben( ha esne az eső, de baszik esni az is) a joghurtos dobozokat, taposom az ásványvizes üveget és tejesdobozt és szégyellem a sok fémdobozt, amit a macskák termelnek, de hát ha ezt eszik meg, mit csináljak velük?
De kiszedem, kimosom, összenyomom, hogy ne foglaljon helyet.
A Drága Fiam külön háztatásának szemetét már nem túrom, nekik már nem könyörgök, mert lehet nem egy a nyelv amin beszélünk vagy ilyen szinten tart már a generációjuk ezen felének a lustasága, hogy képtelen külön kezelni a műanyagot, papírt, vagy megkülönböztetni a szennyezettet a kevésbé szennyezettől…de ugyanez  Apa és a Lány is.. nem érdekli őket, vagy tudják, hogy úgyis szétválogatom és belekakkantanak, ahogy mindenbe.

De még így is megtelik a kukánk egy hét alatt… És van, hogy zsákba kell mellé rakni és ha nem ismerne a kukás, akkor otthagyná, mert csak lecsukott tetejű kukát ürítenek és nem mindegyik viszi el a nem bélyegzővel ellátott zsákot sem.

Akkor most számít vagy nem a szelektálás? Nem az én szívószálam megy a teknősbéka orrába, mert az enyémet elvileg újrahasznosítják… Nem az én palackom úszik a tengerben, mert az enyémet elvileg újra hasznosítják..  De én hiába gyűjtöm külön, ha nincs hova tenni…  Hol van a logika? A bőrfotelek beszippantják az “észt”?
És hányan és hányan kérdezik és az a válasz, hogy nincs kapacitás… Mire? Hetente van kapacitás végigmenni a félig üres vegyes hulladékos kukákat üríteni? Miért nem fordul meg a folyamat és viszi a szelektívet el hetente vagy miért nincsenek kihelyezve konténerek annak a kevés embernek, akiket még érdekel a szelektív gyűjtés…
Ja mert voltak….de azt sem vitték el időben, és megteltek, megtelve “folyt” rajtuk túl a hulladék és repült a tengerbe és fúródott a teknőcke orrába….

Ne beszéljünk addig környezetvédelemről, ameddig nem tudják biztosítani az alapvető feltételeket, mert nincs pénz…. Vagy pénz van csak szándék nincs?

Amúgy sokáig vettük a szódát, hogy ne kelljen kidobni a szénsavas ásványvíz üvegét, aztán egyre többször vettünk olyan szódát, ami nem jött ki az üvegből… Azért annyira nem vagyunk gazdagok, hogy megengedhessük magunknak ezt a fajta védelmét a természetnek, hogy fizetek a semmiért, mert nem tudom hova tegyem azt a napi egy ásványvizes üveget….

Akkor most fontos a szelektív hulladék gyűjtése vagy nem?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Vadóc-Judit wordpress blogja szerint:

    Érdekes ez a téma is,Nálunk meg úgy tesznek a kukások,hogy mindegy nekik szelektív vagy nem egy autóba öntik 😦 Akkor minek is gyűjtöm külön?

    Kedvelés

  2. Aprovali szerint:

    A szelektív hulladékot tovább válogatják . . . tiszta vagy piszkos, és anyaga szerint. Ezeket mosogatni utálom, de nincs más választás, legfeljebb egy öblítés, ami kevésbé koszos és folyadék volt benne.

    Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

kézzel írott sor(s)ok

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: