Tücsimami

ego kontra lélek blog

(magamnak, hogy értsem)
Megfigyeltem, hogy alig dugom ki a fejem a levegőre a kaksiból, máris ott támad valaki, aki tudtán és akaratán kívül visszanyomja.  MIre megnyugszom átmenetileg egy témában, amivel magamat kínzom, jön valaki és “újabb hírekkel szolgál”. Továbbra sem az a problémám, hogy a világ nem az én elképzeléseim szerint halad, hanem az, hogy melyik a fontosabb?  A saját értékrendem szerint cselekedni minden helyzetben, vagy másokénak a töredékének megfelelni?

Nagyon jól látszik az ember életútján, ha visszatekint, hogy semmi nem történik ok nélkül. Mire eljön egy olyan szituáció, amit a mai megélésinkkel nem tudnánk kezelni, már nagyon is határozott elképzeléseink lesznek arról, hogy nekünk hol a helyünk egy történetben.

Az értékrendünket nagy százalékban a hozott, tanult értékek , de jobban az őket tanító emberek iránti kötődésünk határozza meg, de ott figyel az a pár százalék, a nem elhanyagolható hányad, amit saját magunkban állítunk fel nem az emberi éveink megtapasztalása által, hanem minden szerzett és ki tudja honnan hozott tudásunkat látjuk el azzal az “üzemanyaggal” amit a saját rendszerünk “gyárt.

Mivel továbbra sem értem, hogy miért kell mindig visszanyomódnom a kaksi mélyére, tovább kell elemeznem a helyzetet, ami jelenleg megbénít és az éjszaka folyamán visszapörgettem az idő kerekét a megszületésem pillanatáig és kerestem azokat a pontokat, amikor mások értékrendje volt a domináns. Nem találtam…
Kemény próbálkozásokkal próbáltak beszorítani sablonokba , de nem jött be… Sem az iskola , sem a munkahely sem egy baráti kapcsolat nem tudta megváltoztatni bennem azt, amit képviselek.

A problémát az egóm generálja, mert érzi, hogy az ami vagyok nem kelendő áru.
Nem fontos ebben a világban például a tudás, vagy meg kellene találni azt a közeget, ahol még az, de vajon képes lennék-e arra, hogy folyamatosan bizonyítsak, mikor erre sosem volt szükség?  Az általam könyvelt sikeremnek pedig egyetlen hazugság a mozgatórugója, mégpedig az, hogy “nekem többet kell teljesítenem, mert nő vagyok” egy férfi világban, holott senkit nem érdekelt soha, hogy én mennyit teszek le egy asztalra, mert sem asztal nem volt, sem vevő.

Jelenleg én barom kivittem a portékám a piacra, de nem kelt el.
Azért nem, mert mindenki azt veszi, amit az értékrendje diktál…
Az én értékeim nem kellenek olyan közegben, ahol más értékek fontosak, és nem értem, hogy miért nem fogom én ezt fel. Soha nem hagyott cserben a Belső Hang, most sem hagy cserben csak tartok tőle, hogy ha ennyire nem figyelek oda rá, egyszer végleg elhallgat és teszi ezt majd mindazért, mert én pont annyira nem figyelek oda rá, ahogy rám nem figyelt az, akinek szerintem kellett volna.

Az éjjel álmomban lelőttek egy pisztollyal… Első körben csak vállon. Aztán mellkason. Nem halhattam meg tisztességgel, mert máris egy másik helyszínre vittek a TMK munkatársai, ahol befigyelt a múlt és megint megnézhettem magam, miképpen lépek bele újra és újra ugyanabba a hibába. Kicsit viharvert volt a reggelem.  Feladtam a küzdelmet. Legalábbis remélem.. Fáj a vállam, ahol meglőttek és kicsit sajog még a mellkasom.  De lám csak beköszöntött a reggel, ma van.  Indulunk újra és újra…mindig többek leszünk saját magunk által és mások által.

Azzal a gondolattal ültem most ide a gép elé, hogy elmondjam, bazira fájni fog, hogy minden hajó kifut majd a kikötőből és én egyiken sem leszek rajta. Azokkal fogok itt maradni a parton, akik képesek voltak kiállni a saját értékeik mellett akkor is, ha az az aktuális helyzetben halálosnak tűnt. Így lettek ők a hallhatatlanok… Én már közéjük tartozom!

Szép napot!

Értékrend” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. ÉVA szerint:

    ❤️❤️❤️

    Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: