soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

A mai nap szava (illetve egy fél életé): az “elhamarkodott”  😉
1

… mivel van Faszbukom hiába próbálom elkerülni, s ha nem is adok bele érzelmet, csak látom, hogy ki mint vélekedik az élet nagy dolgairól.
Egyszer majdnem nyilvánossá tettem az örömöm azzal kapcsolatban, hogy egy bizonyos tanultsági szinttől “feljebb” az emberek mennyivel disztingváltabban kommunikálnak.
Nos elhamarkodott volt ez az öröm, mert a politika változásával , az érdekek sérülésének lehetőségével nem csak nálam(unk)  itt “lent”, hanem bizony az önmagukat az itt lentiekből kiemelők között is elillannak azok a bizonyos normák, amik kiemelték őket (az én értékrendem emelte ki őket) a lentiek sorából… A mai nappal tehát megdőlt bennem a tanultság és a bölcsesség közötti kapcsolat léte IS… Nem mintha nem lettem volna vele tisztában, de szükséges lépés volt az utamon, hogy ne viszonyítsam magam hátrányosan másokhoz.
Sőt…
Tegnap megéltem a csendem, nem éreztem mögötte semmi robbanásgyanút, egyszerűen csak “egyedül” szerettem volna lenne, dolgozni, tenni a dolgom anélkül, hogy cinikus emberek a hazugságaikkal és a rosszindulatukkal megzavarták volna fáradt lelkemet…
Ebben a csendben, mint mostanában oly sokszor, hálát adtam azért, aki vagyok.
Nem kell nagy dologra gondolni, az önmagam megismerése útján sikerült leszakadnom a mások véleménye vagy egyáltalán létezéséhez kapcsolódó függőségeimről.

Tegnap nagyon csend volt és végre nem akartam megfelelni , tartozni, látható lenni senki számára. Nekem nincsenek már olyan vágyaim, amihez szükség van arra, hogy bárhova tartozzak.  Visszatekintve meg kellett állapítsam, hogy folyamatosan előre aggódom és elhamarkodottan ítélek meg helyzeteket. A türelmetlenségem, mint személyiségjegy, meghatározta az elmúlt 45 évem, de nem határozhatja meg a következő 45-öt.
Nem döntöttem így, hanem így szeretném.

A nagy sehova sem tartozásomban azonban azt is megéltem, hogy vannak nagyon fontos emberek az életemben, és ha nem is tartozhatok hozzájuk, szeretek a közelükben tartózkodni, kommunikálni, illetve elkezdtem nem érteni , hogy miért volt számomra probléma a változás a munkahely körül, mikor lassan 24 éve hűségesen szolgálok az immár másodszor változó zászlaja alatt. Lehet, hogy nem vagyok csapatjátékos, de ragaszkodom a csapathoz, akkor is ha ők hozzám nem.

Az elhamarkodott döntések és ítéletekkel való szembenézés az igazság súlya mellett újabb szabadságszintet jelent számomra.  Ember itt-e Földön egy sincs, ki különb lenne másoktól. Mások vagyunk és jogunkban áll megválogatni a barátainkat, a hasonló értékrenddel bírókat, elveket vallókat… Nem ellenségeink azok, akik nem gondolkodnak úgy mint mi, de nem is partnereink. Úgy gondolom arra mindenképp jó, ha az ember nyitott minden nézőpont irányában, hogy tanuljon látni más szemszögből is, mert ha lát, és általa ért, akkor az érzékei bővülnek a tudás és megélésszintje emelkedik. Szükség van arra, hogy mások legyünk, de nincs szükség arra, hogy másokhoz mérjük önmagunkat, csakis az számít, hogy a tegnapi énünkhöz képes mennyit tudunk magunkon változtatni a saját vágyaink szerinti énhez való alakulás közben.

Ez a lényeg…

Olyan jó volt megélni, hogy nem aggódom .. Fél napig nem aggódtam, aztán jött egy hölgy, aki fontosnak tartja, hogy jelezze minden alkalommal, amikor felszáll, hogy én vagyok itt a múlt és ő(k) a jövő… Azon kaptam magam, hogy azon kívül, hogy nincs dolgunk egymással és imádkozzon jól, hogy ne is legyen, nehogy a sors furcsa fintora úgy diktáljon, hogy egyszer visszajátssza mindazt amit adott, nem nagyon érdekel a lénye, semleges… Estére kitört belőlem a zokogás ….csak úgy… gondolatok nélkül… és kimosta a sarat, amit az utóbbi egy esztendő kilátástalansága lerakott….

újabb szembesítés az “elhamarkodott” életben…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  Tucsim , minket addig érint bármi amíg törődünk ! Addig amíg bárki vagy bármi kizökkent a mi világunkból csakis mi esszük a sz@rt ! Komolyan mondom mi vagyunk hibásak és ez addig megy míg ki nem tudnak zokkenteni a mi csendes , nyugodt világunkból ! Ma és nem csak ma (pár éve ) azt kapom ami nem az én világom , fenyegetés , ütés , zsarolás és miért ? Mert van véleményem és nem állok sorban ! Akit etetek az bántalmaz és valami robotnak képzel akinek mindeg meg kell felelnie az ő elvárásainak ! És , ha beszélni mer vagy van véleménye az gaz ! Szerintem tudjuk mi lenne a jó és többet kene azzal foglalkoznunk mert ezek
  Kivégeznek ! Nekünk van lelkünk és

  Kedvelik 1 személy

 2. ÉVA szerint:

  Nem állunk sorban ! De csakis mag

  Kedvelik 1 személy

 3. ÉVA szerint:

  Magunkkal kene foglalkozzunk

  Kedvelik 1 személy

 4. ÉVA szerint:

  Majdnem mindennapos nálam a sírás és az egyedüllét ! Én vagyok az

  Kedvelés

 5. ÉVA szerint:

  Oka

  Kedvelés

 6. soulleadertucsi szerint:

  😱😳😞

  Kedvelés

 7. soulleadertucsi szerint:

  igazad van Évikém! ❤️

  Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Szabadon szárnyaló szavak

Nincs kutyám ezért eszmét futtatok.

Budapesti séták/ Budapest city walks

Városnézés más szemmel / Take a different approach

CHARON INSTITUTE

The New Eon

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

CSENDES FORRADALOM

A Tudat evolúciója

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

NotToPutPublications

Not To Put Too Fine A Point On IT

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: