Tücsimami

ego kontra lélek blog

…vegyük egy példát a mondanivalómhoz. Nyilván fiktív a sztori, mindenféle hasonlóság a valósággal, a véletlen műve. 

Például Te egy olyan cégnél dolgozol, ahogy a munkaeszközödet is a cég javítja.
Például varrsz, és a varrógéped ha elromlik helyben javítják.
Mivel elromlott a géped, így nem tudsz dolgozni, de szerencsére nem teljesítményben vagy, hanem órabérben, így valójában nem érdekes, hogy nem készülsz el a munkáddal.
Mivel van benned lelkiismeret ezért mész a kis szervizbe ott a varroda végében, hogy ugyan csinálják már meg, nem nagy a gondja, mert Te dolgoznál, nem szeretnél lemaradni, vagy másokra hagyni a munkád. A kis szervizben beleröhögnek a képedbe, és közlik, hogy reggeliznek, aztán kávé, pisi, kaki cigi…majd ebéd és különben sincs a gépedhez megfelelő alkatrész..tehát hess ki a dolgodra, keress addig más feladatot.
Azt válaszolja erre az egyik kolléganőd, az Anasztázia, aki épp mindennek fültanúja, hogy “hagyd el Eszmeralda, szard le, nyomd a Faszbukot vagy a Messengert a pasiddal, majd valaki levarrja a normád”… Erre Te azt mondod, hogy de akkor Klotild és Kunigunda nem fog szeretni, vagy ha nem is szeretni nem fog, de egyenesen utálnak majd és a Főnökasszonyod, a Hermina Hercegovina is bajba kerülhet a le nem varrt norma miatt… Erre azt mondja az Anasztázia, hogy TE! Nincs a fizetési szalagon, hogy azért mert szeretünk 20.000… szard le.. Ha nincs varrógép, nincs norma…

Nos elgondolkodtatott a történet, akkor is, ha nyilván fiktív…
Tesszük a dolgunk, de vannak helyzetek, amelyek tőlünk függetlenek- mint pl az eszközünk hibája- és hiába próbálunk mindent megtenni azért, hogy a norma le legyen varrva, ha ez rajtunk kívül senkit nem érdekel!

Ha Eszmeralda nekiáll és a hibás gépével varr, nagyon el fog fáradni a hiba korrigálásába és a ha sokszor előfordul, hogy nem kap segítséget, vagy elkeseredik és tényleg leszarja a munkáját vagy belerokkan a lelke abba, hogy magára van hagyva a bajban.

Mindenkinek van egy értékrendje és fontossági sorrendet állít fel önmagában az ezen értékrend szerint. Én például elsősorban az Utasaim érdekeit nézem, majd azokért, akik az én hibám, vagy hozzáállásom miatt esetleg kellemetlen helyzetbe kerülnének. A legutolsó dolog az, hogy  nekem mi a jó ebben a helyzetben.

Azonban az emberek rohad kegyetlenek. Volt rá példa nálunk, hogy pl egy járatot menteni kellett… Azaz a mentesítő járat késéssel tudta teljesíteni az utasok célba juttatását, és  miközben az ember  igyekezett csökkenteni a késést, folyamatosan küzdött a lincselő, haragos, türelmetlen emberekkel.

Vajon megérdemlik-e az emberek, hogy önmagunkat hátrahagyva, a saját érdekeinket feledve megtegyünk értük mindent, mert az értékrendünk ezt diktálja, miközben ők ütnek vágnak minket a szavaikkal…?

Mennyivel vagyunk mi rosszabbak másoknál, hogy hagynunk kell (?) magunkat megtaposni miközben minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy rendbe hozzuk a tőlünk független hibát és amikor végre megáll az ember, hogy levegőt vegyen még onnan is belerúgnak, ahonnan a legkevésbé várná? A segítséget megtagadó oldalról?!

Hova megy ez a világ?

Úgy gondolom az egyetlen és legfontosabb dolog, hogy az ember tisztában legyen a saját értékeivel. Az értékeit és az értékrendjét tudja úgy igazítani a helyzetekhez, hogy kárt ne szenvedjen azért, mert mások eszköznek próbálják tekinteni!

Jó , ha mindenki tisztában van azzal, hogy senki nem lesz a kapuban, amikor elhagyja emberi létét, csak Ő maga és a VEZETŐJE, aki nem más, mint a felsőbb ÉN… Lehet, hogy Neked Jézus maskarát húz, vagy épp Buddha rengő pocakja vár odaát, de nem más Ő csak TE magad és MINDEN amit KÉPVISELSZ, egy feldolgozható formában.

Amikor átlépsz, nem lesz ott a Főnököd, sem az Anyád.. sem a szomszéd néni, a vevőd, az utasod, a beteged, a kuncsaftod.. Nem lesz ott senki, aki vádoljon, de az sem, aki hálát zengjen a tetteidért! TE MAGAD LESZEL OTT és A TE ÉRTÉKRENDED SZERINT KELL VISSZANÉZNI AZ ÉLETED!  Magadhoz kell mérned… Magadhoz kell viszonyítanod.. Nem szerepel az Univerzum szótárában sem a jó, sem a rossz, de szerepel benne az ÉN voltam, vagy MINDENKI MÁS SEM..Mikor rájössz, hogy nem lehetsz mindenki más,mert a mindenki más nem létező kategória, nem “sablonizálható”, már lehet késő lesz megismerned ki is az az ÉN!
Ismerd meg Önmagad és cselekedj mindig a saját jóérzésed szerint.

Ha Te úgy gondolod, hogy leszarod a normád, hát szard le, de ha úgy érzed, hogy meg kell csinálnod, akkor ne add fel és harcolj azért, hogy megtehesd.

Egy valamivel azonban tisztában kell lenni. Legyen szó az élet bármely területéről, munka vagy párkapcsolat, senki nem azért született a Földre, hogy a Te értékrended szerint éljen, vagy a Te álmaid, vágyaid, parancsaid kövesse. Minden cserére működik! Ahol nincs meg a csere onnan menni kell, mert elviszi az energiád! Ha elveszel, tegyél valamit a helyére.. Ha ide adsz, onnan tudj elfogadni… Ha valami visszahúz, lépj át rajta menj tovább.

Ha a munkahelyed nem biztosítja a varrógéped, nem tudsz varrni. Bizonyára van cseregép, amivel nem lesz könnyű a munkád, de elvégzed, mert neked ez az értékrended. Akit le kell eztán szarni az nem a munka, hanem aki lehetetlenné teszi azt. Azokkal az emberekkel nincs érdemi dolgunk, akikkel nem azonos az értékrendünk. Sem munkában, sem kapcsolatokban.

Én tisztában vagyok az értékeimmel, a képességeimmel és a hibáimmal is. Pontosan ezek tudatában végzem a munkám. Már nem várom el, hogy ezt bárki értékelje. A fizetési szalagomon valóban nincs rajta pluszban vagy mínuszban az hogy ki utált és ki szeretett a munkavégzésem, vagy a mindennapi tevékenységeim közben, de én tisztában vagyok azzal, hogy amikor átmegyek a kapun majd, ezen a téren nem lesznek sem negatív sem pozitív pontjaim. Meg semmilyen téren sem… Mert én mindig a saját értékrendem szerint teszem vagy nem teszem a dolgomat.
Ez van….received_2526470784300984

 

…végülis ki a fontos(abb)?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  ❤️❤️❤️

  Kedvelés

 2. Vadóc-Judit wordpress blogja szerint:

  😉 ❤

  Kedvelés

 3. katimamma szerint:

  ❤️

  Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: