soulleadertucsi®

kézzel írott sor(s)ok

Az utóbbi napokban pár lépéssel lemaradtam az események mögött, melyek körülöttem , bennem, zajlanak, mert ha változtatok a nézőponton, akkor változik az kép is. Nyilván ki kell lépnem kicsit a terráriumból, hogy egyben lássam mi van benne…

Arról beszéltünk a Belső hanggal, az Őrzőkkel, hogy mostanában egyre intenzívebben vesz revasont rajtunk a “Sors”, azaz egyre látványosabban kapja vissza mindenki azt, amit adott.  Azonban nem biztos, hogy mindig egyezik a mi értékrendünkkel a Sors másokra vagy ránk kiszabott “büntetése”, ami nyilván nem büntetés, csak a viselkedésünkkel kivívott ajándékaink, ha mindenki azt várja el önmaga számára amit másoknak kíván vagy ad, ezért nem kellene meglepődnünk azon, ha olykor tudatosul , hogy a ránk borult szar egyszer a mi vödrünkből került másokra borításra…- és itt lehet gondolni a legpitiánerebb dolgoktól a legnagyobbakra is . Még itt jegyezném meg, hogy kétféle helyről tudunk kívánni magunknak és másoknak bármit… A “meggondolatlanul” , érdektöltéssel turbózott átkok, rosszindulatú megjegyzéseink nem csapnak be máshol, de többször visszajönnek már gondolatra is, mint a valódi, érzelmek nélkül, az egyetemes “igazság” védelmében kiejtett szavak. Azok befutnak és meg is valósulnak, csak ott van a huncutmányosság a dologban, hogy a teremtőképes elme /lélek kombináció nem nyúkál bele a Sorsba! 😉

Pont azon gondolkodtam a minap, hogy ha a juhakolból eltávolítjuk a pásztort, aki jelenleg hagyja, hogy a birkái szanaszét legeljenek, sőt azt sem bánja, ha az akol tetejéről néha lefalnak egy-egy sor nádat, és beállítunk a helyére egy olyan pásztort, akinek van némi érdekeltsége abban, hogy a birkái a kijelölt helyen legelésszenek és csak oda szarjanak, ahová lehet, akkor nem csak a birkáknak lesz szar, hanem nekünk a kutyáknak is… 😀 .. Hiába akarunk olyan gazdát, aki megbecsüli a jó kutyát, és netán még enni is ad, ha a birkák engedetlensége miatt a mi nyakunkba is odabassza az ostort !
Ugye.
Miért is kell elégedetlenkedni az helyett, hogy az ember tisztába legyen a saját dolgával, el tudja azt végezni és legyen képben, ha számonkérik ezt  majd egyszer rajta.. Miért is írna bele a Sorsba? Pedig egy, az elme/lélek tökéletes egyensúlyát megtartani tudó, az Őrzők energiájával szabadon gazdálkodó Ember bármikor belenyúlhat a Sorsba! Tudom, mert többször hallom az Őrzők hangját, és ha volna szeme látnám is, hogy kacsint, hogy “csak egy szavadba kerül”… De már tudom, hogy ha egyetlen fűszálat is megmozdítok, mert útjában áll a pillanatnyi hangulatomnak, akkor megváltoztatok egy egész világot.
Nem hiszed? 😉 Addig jó neked…

Érdekes a Sors…
Nemrég csörgött a telefonom, egy régi kollégám hívott. Ő egy olyan karakter, aki minden körülmény ellenére önmaga tudott maradni. Tisztelem az ilyen embereket, mert én nem mondhatom el ezt, az utóbbi 19 évemben csak most az utolsó év az, amiben már “feladtam”, hogy valaha meg tudok felelni másoknak, aztán azt, hogy magamnak és végül rájöttem, hogy senki nem akarta, hogy megfeleljek neki, az én agyamban létezett csupán ez a gondolat, ezzel is azt értem el, hogy állandóan zizegjenek bennem a stressz hormonok. Mellesleg mindig is az volt a problémám , hogy én nem panaszkodhatok, mert “végülis” nincs mire és nincs kire.. Hiszen nekem mindig az volt a jó, ami volt, ha meg panaszkodni kellett volna egy ellenem elkövetett bűn(tett) miatt, nem volt kinek 😀

Nos  a telefon másik oldalán elhangzott egy mondat, ami nem illett a képbe.  Szerintem ha visszajátszanám neki, meglepődne, nevetne és azt mondaná, hogy “miafaszomezténmondatam?”… Nos ezért a mondatért hívott, így üzentek nekem hallhatóan is az Őrzők, hogy van még itt feladatom..

Ezen hívás után nem sokkal jött egy másik ( biztos azért van ez, mert utálok telefonálni) amiben a hívó fél egy kegyes hazugsággal próbált “kedveskedni”. Nyilván ( nyilván, hogy nyilván, mert nyilván, hogy én nyilván utálom ezt a nyilván szót, akárhányszor leírom jót szórakozom) átláttam a mondanivalóján, és mivel elkezdett foglalkoztatni a “kegyes hazugság” gondolata, fel kellett idézzem a tegnapi esetet is, amikor is egy, a mindennapjaim meghatározó aggodalom végére tett egy ideiglenes pontot egy kegyes hazugság.
Megdöbbentem azon a tényen, hogy egy olyan embertől, aki sokszor dobálózik szavakkal, majd mikor számon kérik rajta max nevet egyet ezt elfogadtam – nem én, hanem a testem stresszhormonjai.. bakker.. mert ÉN tudom, hogy ez csak fikció- egy választ…
756e48a4710b2a97b361731676741e3a
És itt jön a mai poszt mondanivalója, hogy ezek szerint a stresszhormonoknak önálló tudatuk van és nem realisták.  Miért van az, hogy hiába tudjuk, hogy a felénk tolmácsolt válaszban nincsenek valóságelemek és mégis megnyugszunk tőle…(?) 
Azaz a pillanatunkba bele engedünk csempészni bármilyen hazugság által kreált nyugalmat. Ez számomra megdöbbentő megélés volt.  Ha igaz volna az állítás, sokkal nagyobb szarba kerülnék, mint amiben most vagyok, mégis megnyugodtam.. Akkor ezek szerint az a változás, amitől eddig fostam még mindig a jobbik útja a következő lépésnek mint az, amire gondolni sem mertem, mert nem akarom?

Te szoktál kegyesen hazudni másoknak, hogy ne okozz fájdalmat?

Nem tartasz attól, hogy a pillanatnyi megnyugvás után feltáruló igazság nagyobbat üt majd, mintha kegyetlenül tártad volna fel a tényeket?

A pillanatnyi “jó” a reménnyel többet ér mint a pillanatnyi rossz és az újratervezésre való ösztönzés?

Az utóbbi napokban még valami elém került, amit megbántam és szeretném magamból kipakolni… Nem szeretnék többet senki privát életében tanácsadóként szerepelni.  Azt hiszem mindenkinek meg kell tanulnia felelősséget vállalni a döntéseiért. Engem csak akkor kérdezzen bárki bármiről, ha nem várja el, hogy azt mondjam, amit hallani akar.
Mert már nem nézem… Én ritkán ferdítek a valóság ívén már… csak akkor hazudok kegyesen, ha meg vagyok győződve arról, hogy ezzel energiát tudok adni az újratervezéshez.

…kegyes hazugságok…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  💕💖💕💖

  Kedvelés

 2. soulleadertucsi szerint:

  😂😇

  Kedvelik 1 személy

 3. ÉVA szerint:

  ⭐️

  Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Szabadon szárnyaló szavak

Nincs kutyám ezért eszmét futtatok.

Budapesti séták/ Budapest city walks

Városnézés más szemmel / Take a different approach

CHARON INSTITUTE

The New Eon

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

CSENDES FORRADALOM

A Tudat evolúciója

Netfisz napjai

kézzel írott sor(s)ok

NotToPutPublications

Not To Put Too Fine A Point On IT

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: