Tücsimami

ego kontra lélek blog

Posztoltam egy gondolatot a Faszbukon, amire jött is reakció így elnézést kérek a poszt törlése miatt, mert elveszett a hozzászólás írójának belefektetett munkája is, de nem szeretem ha félreértés van , főleg, ha nekem fontos megosztanivalóm van, így gondoltam megpróbálom újra elmondani a “bánatom”….

A minap egy kedves hozzám szóló – ki élőben is olykor hozzám szóló, amúgy karakterileg nem hozzám illő, mert számomra túl nyers és arrogáns– röviden és tömören lereagálta a kedvenc és minőségi jóskártya megosztós oldal aktuális kártyájának megosztása alatt, hogy “ez baromság”. Nyilván az ő világába nem fér bele, nincs is ezzel semmi baj, nem szívtam nagyon mellre, sem egóra, de a lelkem kíváncsi volt, hogy milyen lehet egy ilyen  nézőpontból nézni a világot.

Nos annak idején az egyik kedvenc könyvemben le volt írva, hogy “alsóbb szintekre” nem megyünk kísérő nélkül, mert lehet nem tudjuk feldolgozni amit ott fogunk látni.

Az alsóbb szintet ne tessenek félreérteni, nem lealacsonyítós, hanem mondjuk úgy, hogy a fizikai lét a dimenziós mivoltóból kifolyásilag például alsóbb szint az éteri világhoz képest, tehát egy kizárólag fizikai síkon gondolkodó ember egy spirituálisan lebegőhöz képest “lentebb” van, és más eszközökkel tapasztalja az életét, mint aki fentebb “leberészik”, repked ide-oda a megtapasztalásai között. Míg a kizárólag racionalista gondolatokkal vezérelt emberek kőkeményen élik meg a világot és így is rendezik maguk körül a sorokat, az elrugaszkodottabbak másképp élnek, látnak és viszonyulnak.

Belemerültem ennek a kemény asszonynak a lényébe és nagyon megviselt ez a megtapasztalás. Az lelkem is és az egóm is sérült benne ugyanis eddig relatív jó viszonyt ápoltam vele azzal, hogy elfogadtam a keménységét, és megtaláltam benne az érző lényt, most viszont nem tudtam elhelyezni sehol azt a fajta tagadást, ami benne van az én világom felé.  Ez itt a fogyó és lassan eltűnő Hold állapotában kígyóként tekeredett a lábaimra és húzott magával a sötét mélységbe…..

Ahogy itt lent bóklásztam megfogalmazódott bennem a megosztásban is szereplő gondolat, hogy ez a virtuális világ sok embernek menekülés a fizikai világ kegyetlenkedéséből, olyan emberek társaságának keresése, akik tudják értékelni a megosztott csodáit… Kinek mi a csoda, kinek a gyerekei, kisállatai, szép fotói, versei, megélései, munkája vagy mások csodáinak megosztása. Van aki feladatának érzi a köz tájékoztatása, van aki imád átkozódni, politizálni és van akit csak a hülyeség érdekel.. Vannak, akik vegyesek…..és vannak akik nem szólnak, még egy lájkot is sajnálnak a megfigyelt személyeiktől , csak leskelődnek itt.

Próbáltam elmondani, hogy mivel a fizikai világban nem tudjuk elkerülni azokat, akiktől sérülünk és a sérüléseinken át fejlődünk , itt a virtuális világban had legyen az embernek joga kiszűrni a nagy tanítást hordozókat és megválasztani a tanulás, fejlődés kicsit kíméletesebb formáját. Ez a gondolat okozhatott félreértést, mert nem az életemből csak a pihenésemből szerettem volna kizárni azokat, akik ütnek-vágnak, de valószínűleg nem tehetem. Mert lehet nekik van szükségük az én faszságaimra, hogy bánthassanak értük, hogy megfigyeljenek, hogy kibeszéljenek, vagy megfenyegessenek, ez az ő tanulási folyamatuk, nem az enyém.

Itt jegyezném meg, hogy egyre inkább kifelé nézegetek innen a virtuális világból, ugyanis nekem lételemem a megosztás, ám vannak akik feladatuknak érzik engem elhallgattatni.
Ne írjuk semmiről ami…
Ne osszunk meg…
Ne legyen véleményünk nyilvánosan…
Ne legyenek emberek, akik hasonló véleményen vannak velünk…

Akkor őszintén!? MI a franc értelme van ennek az egésznek itt?????
Írom a kis naplóm, benne minden adat… a napom,  hogy ki mikor miért akart hülyének nézni, nyilván nem publikus, ha ez például céges információnak számít. De már miért ne lehetne tanítás egy megélés , amit munka közben él meg az ember?
Lassan ott tartunk, hogy megáll a fekete autó a ház előtt, hogy nyertem egy wellnesst a savkádban?

Szeretek írni… szeretem megosztani a megéléseim. Soha senkit nem bántottam az írásaimmal szándékosan, megélem az embereket az én szintemen, ez nem másokat minősít, hanem engem.. Nem értem, hogy miért kell elhallgatnom, de ha el is kell hallgatnom, akkor úgy gondolom, hogy nem leszek egy “jó reggelt” kép szolgáltató, mert bár az is én vagyok, nehogy már majd itt is mások döntsék, el, hogy mi az , ami én lehetek, és mi az ami nem.

Tegyük fel elhallgatok itt…. rendben van. De akkor nem csak itt… mindenhol….
Vagy mindent, vagy semmit. Nyilván másokat ez nem nagyon hat meg, de vajon velem mi lesz? Azok, akik eddig a fizikai világomban “kommunikáltak” velem, többé nem fognak, mert nem lesz ennek módja… Az én fejlődésemnek eszköze az írás , a nyilvánosság meg nem kizárólag az elismerésre való szomjúság, hanem egyfajta “feladat”, egy belső kényszer, mert ezekkel a sorokkal tudok kapcsolódni olyan emberekhez amilyen én is vagyok.

( lehet ennek a kapcsolódásnak és erősödésnek az elvágása a cél? Mert az nem lehet, hogy valaki, aki folyamatosan arra ösztönöz, hogy hallgassak el önmagának akarjon, mert a fizikai világomban parkolópályára küldtek azért, mert “túl sok” voltam )

És itt nyomok egy entert, mert lejárt az időm a klaviatúra előtt…szép napot, hetet, hónapot éveket, életet!

“baromság”” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Vadóc-Judit wordpress blogja szerint:

    Drága Tücsim!Én is olvastam ott a kártya alatti “baromság”-ot ettől a valakitől.De nehogy már ilyen emberkék vegyenek el tőlem,és sok kedvelődtől???!!!!Puszi 🙂

    Kedvelik 1 személy

  2. ÉVA szerint:

    Tucsim mióta vagy felados csaj ?? Nehogy már ! Hagyd ami nem fontos és csakis azzal törődj ami érdekel !!!! Ne add fel ! Hahooo ! Miért ? Kiért ? Na ne ! ❤️❤️❤️❤️❤️

    Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: