Tücsimami

ego kontra lélek blog

Kijárás vagy lakhelyelhagyási tilalom, kivéve….

Jöhet a kő, de én nem értek egyet az egész országra kiterjedő szigorú korlátozással, márpedig azért nem, mert a magyar embernek lételeme a szabályok megszegése, a jogi kiskapuk keresése. Akkor meg minek?

Nyilván ( hehe) nem ismerem más városok helyzetét, de én az elmúlt hét 7 napjából 6 napot végigdolgoztam. Megfigyeltem, hogy hogy alakul át a PAKS városának forgalma, és azt kell mondjam, hogy meg van dicsérve a város lakossága, mert NEM zsinatoltak egész nap… Vasárnapra az utaslétszám járatonként max 0-2 főre csökkent, jelen esetben ez nagyon jó szám! Az utasok egy része dolgozni megy , a másik része meg kocsmába.. EZ utóbbinak lehet elmagyarázni, hogy ne menjen.. aki meg dolgozni jár, az meg lehet maradna otthon...

hqdefaultAkik otthon ülnek, azok miért is stresszelnek folyamatosan azon, hogy akik kint vannak mit kockáztatnak? Illetve, aki megteheti hogy otthonról pánikol, az miért nehezíti azok dolgát, akik nem tehetik meg?
A Facebookon alig van kellemes megosztás, minden csak arról szól, hogy az emberek másokat oktatnak, rendelkeznek mások felett, az helyett, hogy a saját dolgaikon gondolkodnának és tennék rendben az agyukat….

Pont most készülök a Szüleimhez, illetve a kerítés sarkához, hogy vigyek ezt azt, próbáljam az állandó menéshez szokott Anyum otthon tartani. Elgondolkodtam azon, hogy ha lakhelyelhagyás lesz, hogy megyek majd át hozzájuk? Mert az ottani önkormányzat még nem kopogtatott be, hogy a két hetven feletti adófizetőjét megkérdezze, hogy van-e valamire szükségük , mivel nem kellene, hogy elhagyják a lakhelyüket!
Mert elhagyhatod a lakhelyed a munkába, boltba meg a kutyát sétáltatva, de az anyádhoz nem mehetsz át 7 kilométerre….Akkor erre milyen nyomtatványt kell majd kitölteni?  Anyu írja majd alá?

Nem lenne egyszerűbb felhatalmazni a rendőrséget, akikből amúgy is kevés van, mert az Uruk királyuk elfelejtett normális jövedelmet adni nekik, UGYE most meg milyen jó lenne, ha lenne belőlük több, hogy a renitenseket nyakonvágva , a bolyongó időseket meg szépen megkérve hazaküldjék…

Megértem a lényeget, nem vagyok hülye, de láthatóan az emberek is megértették és tényleg csak azok vannak kint és tartják a távolságot, aki munkába, boltba, gyógyszertárba vagy kutyát (gyereket) megy sétáltatni, esetleg fut.

A másik…azt azért a nagy karanténosok elvárják, hogy a bolt az legyen nyitva és legyen egy futár, aki szkafanderben a lakásuk elé teszi a napi betevőt… Ha már zárunk, akkor menjen haza mindenki… A boltos is.. és legyen a családjával, és az ápolónő is, aki bent gürizik és minden pillanatban ott lebeg a lehetősége annak, hogy megfertőződjön, amitől aztán vagy beteg lesz, vagy nem.

Egy ideig dühöt váltott ki belőlem, hogy lassan az is pánikba esik, akiről nem is gondoltam, hogy elgyengülhet, de megértem. Én is pánikoltam a munkahelyem elvesztése miatt kb két  évig, de ez a vírus megoldotta ezt a problémát, mert segített elengedni bennem ezt a 24 éves görcsös ragaszkodást. Pontosan a berögződéseink ellen épült ez a vírus ezen a tudatszinten.. Az alacsonyabb szinteken meg a pusztításra…mert kétfelé visz ez az út…Vagy beledilizünk, vagy ugródeszka…

Hétfő van… egy hete nem alszom. Nem pánikolok, nem gondolkodom, de nem alszom.
Amikor egyedül vagyok a buszban és figyelem a kihalt várost néha kicsordul egy könnycsepp a szememből. Akkor jön egy Őrző, egy Angyal fentről és letörli.. Már nagyon kellett a változás…már nagyon kellett, hogy valami megállítson bennünket, elgondolkodtasson és segítsen újra kezdeni.
Jó lenne, ha nem esnénk abba a rétegbe, ahol a totális mentális csőd várható, mert valakinek muszáj lesz elmesélnie, hogy mi történik azután, hogy levonult a vírus? Hogy megtanultuk-e a türelmet, a toleranciát, hogy akkor is megbecsüljük-e majd a boltost, az ápolót, a villanygyárost, a buszvezetőt, a taxisofőrt,a földeken dolgozókat, segítőket (stb) a sok jó embert? Az idősek megbocsájtják-e majd a fáradtságtól és megcsömörléstől olykor durván kimondott szavakat? Lesz-e vendéglátás, vajon a most kirúgott vagy munka nélkül maradt ember hogy éli túl ezt az időszakot, és vajon mennyire érdemli meg a volt munkáltatójuk, hogy újra az ő színeiben hajtsák a hasznot tovább?
Lesz változás?

Maradjatok otthon, ne érintkezzetek másokkal, amíg lehet… Ne legyen hatalmi szankció, mert a hatalom ha rátelepszik a népre, össze fogja nyomni azt a súlya alatt!
Legyünk bölcsek és tegyük ahogy eddig is..
Aki beteg lesz, gyógyuljon mielőbb… Aki nem tud róla, ne táplálja az állandó pánikkal a vírusokat…legyünk más emberek, legyünk önmagunk és mindig egy kicsit jobbak!

Jó egészséget mindenkinek!

 

1/ .…nézőpont, megélés az utókornak az “invázió” idejéből…(1)
2/ .…nézőpont, megélés az utókornak az “invázió” idejéből…(2)

 

A karantén egy kényszerintézkedés, ami lényegében arra irányul, hogy egy egyszerűen meghatározható területet, mint egy utca, épület, kerület, város vagy egyéb település elzárjanak a környezetétől. A vesztegzár területére történő ki- illetve beutazást ellenőrzik, és szigorú büntetésre számíthat az, aki a karantén szabályait megszegi. A karanténok szabályait mindig az aktuális helyzetre szablyák, így csak ritka esetben lépnek ugyan azok a szabályok érvénybe, például két külön járvány esetében. Ebből adódik az is, hogy az önkéntes karantén, az egyének által maguk felé elrendelt ideiglenes idejű elzárást takar.

A kijárási tilalom is egy kényszerintézkedés, ám ennek tekintetében már konkrétabb a megfogalmazás. Az erre vonatkozó szabályoknak törvényi kerete van, mint a 2011. évi CXIII. törvény, ami azt írja:

Korlátozni lehet a lakosság utcán vagy más nyilvános helyen való tartózkodását (a továbbiakban: kijárási tilalom). A kijárási tilalmat és annak időtartamát a rádió, a televízió, a kormányzati internetes oldalak, a sajtótermék és hirdetmény útján, valamint a helyben szokásos módon a lakosság tudomására kell hozni.

Továbbá a törvény megfogalmazásában még elrendelhető:

 • az ország meghatározott területén való tartózkodás korlátozása, illetve engedélyhez kötése,
 • és, hogy az ország meghatározott területére utazni, azon átutazni vagy onnan kiutazni csak engedéllyel szabadjon.

A karanténok és a kijárási tilalmak szabályainak megszegői is súlyos következményekkel számolhatnak. A szabályok betartatásáért a rendvédelmi szervek és a katonaság is felelhet.
( forrás: pénzcentrum)

…nézőpont, megélés az utókornak az “invázió” idejéből…(3)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  ❤️❤️❤️

  Kedvelik 1 személy

 2. Vadóc-Judit wordpress blogja szerint:

  👍 😘 ❤

  Kedvelik 1 személy

 3. neftis76 szerint:

  Köszönöm. Volt az írásodban pár olyan gondolat, ami bennem is megfogalmazódott, de úgy éreztem, nem helyes ezt gondolnom. Megerősítettél most benne, hogy emiatt nem kell rosszul érezni magamat, mert tisztán látom. ♥

  Kedvelik 3 ember

 4. Amon Ra szerint:

  “…legyünk önmagunk és mindig egy kicsit jobbak!” – Ez bennem is megfogalmazódott már, igaz, kicsit másképp, de lényegében ugyanezzel a mondanivalóval:

  “Légy több, légy jobb, mint tegnapi önmagad!”

  Kedvelik 2 ember

 5. soulleadertucsi szerint:

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: