Tücsimami

ego kontra lélek blog

A “jó nekem” állapot, ami az “elengedés” meg “belső béke” ésatöbbi, amit a legutóbbi posztom alatt muszáj volt megfogalmaznom nem egy állandó állapot, gondolom ezzel minden kedves Olvasóm tisztában van, éppen úgy érvényes rá az “ELMÚLIK” mint mindenre amit rossznak ítélünk meg.  Amikor hálásan beleereszkedtem egy-egy békés pillanatba, vagy emberbe, aki nekem szentelte figyelmét, idejét megosztja velem a világának , életének apró rezdülést, mindig tudatosítanom kell a későbbi csalódások elkerülése végett (is), hogy ez az állapot sem rögzíthető.

Mostanában több szabadnap jut, ami kicsit sem tesz jót a lelki világomnak.
Nem vagyok ehhez hozzászokva túl sok idő telik el (a három nap például sok) a mókuskeréken kívül, mert felénk három nap alatt képesek az egész világot újra teremteni.
Nem kicsi belső feszültséget okoz mind otthon, mind pedig “máshol”, hogy nem vagyok naprakész a változásokat illetően, hogy folyamatosan nyomozni kell, hogy történt -e valami, mert nem mindenki szól… és nagyon kellemetlen, ha valami rosszul van kivitelezve az információ áramlás -néha úgy érzem, hogy több mint flegmaságból való- megrekesztése miatt.
Érdekes, hogy a családban egyszerre zajlik minden szinten a feszültség emelkedése és esélyünk sincs arra, hogy a másik félben megpihenjünk, vagy együtt keressünk megoldást, mert mindketten a túlélésért , a fennmaradásért harcolunk belül és kívül is egyaránt.

Nem kellett sokáig gondolkodom azon, hogy az áldott békés és szintlépős állapot nem más, mint egy “egyszeri” rezgésszint emelés a következő becsapódás előtt. Egyszerű “univerzális roboráció” ( erősítés) mielőtt nekiindulunk az ismeretlennek, nehogy beledögöljek a lelki traumába.
Igen, mert mindig azt mondja az egyszeri ember is, hogy mindegy szuper után jön valami szar… ez nem teljesen igaz, de mégis… Én inkább úgy fogalmaznék, hogy semmi sem állandó és nyilván nem tarthatunk állandóan felfelé.. Minden megélés, megtapasztalás, minden “cél” után jön egy “teszt” fázis,  a felelés a Big Teacher-nél, hogy megy-e a tanult téma a gyakorlatban is, vagy hasalunk akkorát, mint állat és kezdjük elölről az “osztályt”…

Az “egónk kezelése” című tárgyból például vagy 20 évig csak buktam. Mára a példákon kívül- mint most- nem kerül nagyon elő a “neve”… nem nagyon kap figyelmet. Mindig az egóval azonosulnak azok a fogalmak melyeket negatívumként tartunk magunkban számon, pedig az egó nem csak a rossz dolgokat személyesít meg, hanem a jót is.. mert minden ami ÉN az egó.. az egész ember egy EGO .. a lélek csupán a kapcsolat a MIben, nem több.. a kapcsolat a FELSŐBB ÉNNEL.. az “Univerzális anyag”… de az ember a test-elme/ego (én tudata) és a lélek mint a tudathálót az emberi elmével összekapcsoló rezgéshalmaz alkotja az hármas egységet és nem nagyon lennénk itt az egónk nélkül, hanem mi lennénk az egész, amiben a többi egó képezni az ént… (inkább járnál kocsmába Tücsi)

Rövidre sikerült bevezetőm után nem elkeserítésképpen mondom, de nagyon nincs jó érzésem a következő pillanatokkal kapcsolatban. Nyilván nekem szól ez az “üzenet”..
Reggel beültem a buszba, feltekertem a fejemre a frissen vasalt kendőm és elkezdett ömleni az orromból a vér, mintegy sztrájkolva az értelmetlen kínzással szemben.
Magas páratartalomban szabályosan végig fuldokoltam a napot. Forrónak tűnő levegőm alig tudtam visszalélegezni, próbáltam lecsökkenteni a légzésszámom alapra, de 20 perc a menetidőm, nem bírom 20 percig levegő nélkül úgy, hogy még köszönjek is. Elfáradtam és óhatatlanul elgondolkodtam egyéb várható változások mellett (amiről nem lehet írni) azokról a dolgokról melyek soha meg nem élt kiszolgáltatottságba helyeztek minket,a demokratikusnak jellemzett állam lakóit (amiről szintén nem lehet írni, vagyis nem kéne…de fogok…. míg el nem visznek). Ezzel a globális tudatmódosító “járvánnyal” elvették a jövőnk. Legalábbis ami engem illet zéró szintre esett a jövőbe mutató gondolataim száma. Mintha nem lenne holnap. Hihetetlen hogy váltak valóra egyszerre a  80-as 90-es évek fantasztikus filmjei. Már csak a szemmel látható idegenek inváziója van vissza és megérkezünk.

Most jött el a hit ideje… Hinni valamiben,ami a jelen állás szerint lehetetlen… Hinni abban,hogy a sok valóságlátó ember egy emberként mondja azt a manipulátoroknak,hogy NEM, hogy ELÉG, hogy életet akarunk a kontroll alatt tartott folyamatos halálunk helyett.

Hmm..” bejegyzéshez ozzászólás

 1. ÉVA szerint:

  Vigyazz magadra!❤️❤️❤️

  Kedvelik 1 személy

 2. katimamma szerint:

  Életem ez az amit a józan ember gondol, és szeretne…. DE! Ez számunkra csak egy vágy, egy álom marad. Mert ebben a világban tudatlan birkák élnek! Tisztelt a kivételnek, ami elég kevés 😔 Jól mondod, HINN KELL, mert ha már azt is elveszítjük, akkor valóban vége… Még mindig azt tudom mondani, hogy maradj a viláhodban, ott baj nem érhet… Én is ezt teszem, csak néha néha tekintek ki a valóságba…. Ölellek Mámiiii pusziiiii ❤️

  Kedvelik 1 személy

 3. soulleadertucsi szerint:

  Az a baj Mámim,hogy én az én világom kívül rekedtem. Próbálom megtalálni a kulcsaim… remélem meglesznek.
  Köszönöm,hogy eljössz ide, kevesen jönnek el…ami persze nem baj,csak amott egy hazugság.
  💓

  Kedvelés

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: