Tücsimami

ego kontra lélek blog

de nem tudom hogyan…

16522768ae4421908f10b75a7baefb7f

Pinterest kép

Igazából nem az én hétvégém volt ez a mostani.
Semmi sem sikerült hiba nélkül , talán az, hogy nem nagyon hatott meg a felhalmozódó probléma és (munka)életemben először meg tudtam tenni, hogy félretettem a papírmunkát másnapra… 39,2 fokot mutatott digitális időjárás-skubizónk árnyékban. Lélegezni sem volt kedvem, a maszk alatt a bajuszkezdeményeimre kiültek az izzadságcseppek.
A papírmunka megvárt ma, de azt sem sikerült hiba nélkül megoldani…
De nem érdekel…
Ugyan hol van már az az idő, hogy görcsösen bizonyítani akartam bárkinek is, hogy alkalmas vagyok.
Mert alkalmatlannak maradtam…
Az alkalmasságom már ott elúszott, ahol a mélyen a szemem mellé nézve, messzire a távolba figyelve, hátulról mellbe kiáltotta az az ember, hogy a kurváknak az utcasarkon a helyük…és vegyem tudomásul…
Tudomásul vettem…
Csak a mai napig nem fogtam fel, hogy mit…mit kellett tudomásul vennem?
És akkor engem taposnak?
Ugyan mi rosszat tettem?
Ja, hogy szabálykövető vagyok?
Csak részben.. nem egészben…
Például én minden olyan szabályt betartok, ami a 2020-as évben nem divat.
Ritkán hazudok…
Nem mondom, hogy nem hazudok.. mindenki hazudik, de én már inkább csak a csendembe temetem a valóságot és elódalgok onnan, ahol divat az intelligencia hiányát nagyotmondásokkal fedezni…

Azon gondolkodom, hogy hogyan meséljem el, amit reggel láttam, mert fontos, hogy értsem miért kell most blogolnom…
Egy embert láttam strandpapucsban és trikóban a munkáját végezni ott ahol előírják a divatot, s mikor furcsán néztem rá(ja), hogy mi ez az öltözék mert a csókosok nyakkendőben járnak ( igaz a “kurva” is( aki igaz tiszta lelkű anya és tisztességessé tette már az idő, de beleégett az agyába az a gondolat idestova 25 esztendeje elhangozván, hogy a sarkon a helye- is felköti, s sajnálják, hogy nem magát rá(ja), bár ő  szolgáltatás színvonaláért teszi, ha már a külsejével nem tud hozzájárulni eme nemes célhoz, hogy mutassunk valamit, ne csak tegyünk magasan színvonalasan… ) akkor azt válaszolt sírós, vinnyogós, férfiatlan hangon, hogy akkor vesz fel “munkásruhát”, ha majd hármassal kezdődik a bére…
Nemrég még annak ürülhetett, hogy görbülni kezdett, most már hármast akar, mert hallotta, tudja, van akinek olyannal indul …És?
Felnőtt emberek megsértődnek az osztásnál, mert másoknak jobb valamivel? Strandpapucs és trikó és ez a menő…
Hát köszönöm szépen, akkor ha ez a szint , tényleg a sarkon lehet hogy jobb…

Ma muszáj voltam elgondolkodni azon, hogy bizony van különbség ember és ember között és így van ez jól, csak az nem, hogy bennünk van az a kurva tartozni valahová kód…
Az Univerzum sok-sok, megszámlálhatatlan sok miniverzumból tevődik össze, és minden- önmagát külön érző– emberi lélek egyedi mini univerzum és az egyediségével kellene hozzájáruljon az egészhez.
Ez helyett elkezd igazodni egy domináns mintához.
Mások miniverzumába tolja az energiáját és elvárja, hogy ezért visszafelé is csepegjen a lé, de az univerzum törvényei szerint, mindenki a saját miniverzumát kell, hogy fejlessze és semmi logika nincs abban, hogy onnan jöjjön vissza az energia, ahová adtam.
Az energia mindig olyan minőségben érkezik, amilyen szinten vagyunk, és olyan irányba tudunk adni magunkból, ahol pont ránk van szükség és kérik…
Azok az emberek, akik kérés nélkül tolják másokba érdekből, azok alamizsnát kapnak és észre sem veszik, hogy semmire sem mennek vele… 🙂 😉

Én viszont oda jutottam ma, hogy kurva gyorsan fel kell fogjam végre, hogy az egyetlen esélyem a túlélésre ép ésszel az, ha a figyelmem a saját világom felé fordítom és megpróbálom olyan magasra emelni a rezgését a környezetemnek, amilyen magasra lehetséges.
Egyszerűen megdöbbentőnek tartom azt, amit ez a járványosdi kihoz az emberekből. Felnőtt férfiember fürdőskurva sírós hangon affektálva nyikorogja az egóját ért sérelmeit?
Hova vezet ez?
Hol vannak a határozott, értelmes emberek, akik realistán és logikusan gondolkodnak? És hol van a józan paraszti ész?
Kívül maradt a határon?
Vagy elvitte a covid-mivid?

Kicsit szégyellem magam, hogy nem állok ki  magamért…mert nem tudok mit kezdeni azzal, ha minden szavam szándékosan félreértik.
Félreálltam…
…most kezdetem felfogni, hogy nem kell, hogy bárki szeressen.
Minek?
Mi értelme van?
Mivel leszek több, ha ott akarok megfelelni, ahol alapból nem tudnak elfogadni?
Miért nem azokra az Emberekre fordítottam eddig a figyelmem, akik minden szarságom ellenére kitartottak mellettem?
Akik most is itt vannak és nem azért, hogy minden szavamba hibát olvassanak.
Senkit nem bántottam, nem húztam le, de csak elmondhatom, hogy mit látok, hogy mennyire meg tudok döbbenni felnőttnek tartott emberek viselkedésén.
Azon meg már inkább nem is gondolkodom, hogy ezek az emberek miért vannak támogatva ,miért nem vágják őket nyakon?
Van valahol olyan helyen ezen a bolygón, ahol az eredetiséget, a valódiságot díjazzák? Nem akarok odamenni, csak nyugtassatok meg, hogy van…
Szegény néhai magyar tanárom, Mária néni (remélem jókat mosolyog odafent) szerette az egyediséget…
Jól megmondta a magáét, de értékelte… csak érettségikor jöttem rá, hogy mekkora EMBER is volt Ő… mekkora valódi lélek.. rettegtünk tőle, ahogy rettegtünk a belgyógyászatot tanító doktornőtől is, mert szigorú volt, ám igazságos..
…végtelen tudással és végtelen emberséggel… Azt hiszem szerencsés ember vagyok, mert ismerhettem ilyen igazi Embereket is.  ( a Fiamnak is volt ilyen Tanárnője és Tanárja  és a Lányomat is tanítják igaz Emberek…
Akiknek nem az számít, hogy kitűnő tanuló-e a gyerek, hanem az, hogy mennyire EMBER….
)  Amióta felnőtt vagyok, egyre kevesebb körülöttem az Ember… 😦  És most jöttem rá, hogy nem az elismerés hiányzott nekem az elmúlt 25 évemben, hanem az, hogy valaki vegye észre, hogy én is EMBER vagyok… de itt nem számít, mert itt nincs erre szükség. 😦

😦

Sajnálom…

Nem akarok már semmit… Rájöttem, hogy túl kapkodós vagyok és elfelejtettem a kis világom építése közben időt adni a részleteknek.
Azonnal készre akartam mindent, hogy ne  legyen “munka” vele, holott az egész fizikai létnek az az értelem, hogy a kis “világunk” építgetjük, az ÚTON megfigyelt, megélt összegyűjtött emlékkel kidíszítjük, és ezáltal válik egyedivé de mégis az egész Univerzum apró hasonmásává.

Nem ezért ültem le, hogy ezt leírjam..
Bennem voltak a szavak, hogy miről kell írni, de azt mondta a Belső hang, hogy majd alakul…
Írhattam volna a covidról, meg terv szerinti korlátok újra bevezetéséről, de pont az a lényege a mai soroknak, hogy minden külső körülmény ellenére nekünk a saját világunk kell építgetni úgy , hogy másoknak is helyet tudunk adni benne, egy jó kávé , tea, vagy habos kakaó ( Egyeseknek infúzióba kötve épp) mellett meg tudjuk egymással osztani az élményeinket, hogy akár az övékkel is díszíthessük az utunk..

Mert arra is most jöttem rá, hogy az Isten vagy a Teremtő(k) azt akarná, hogy mindenki mindent önmaga is megtapasztaljon, akkor mindenki úgy kezdené az életét , hogy lemászik a fáról, szakócával farag egy nyárat és elmegy bölényre vadászni..
Akinek képessége van az évmilliók óta megosztja amit tud, hogy másoknak ne kelljen elölről kezdeni.
Most rájuk vadászik a rendszer, hogy ne legyen múlt, hogy irányítható legyen a jövő….
Énekelj, írj, fess, fotózz, mesélj….add át… add tovább, amit megéltél és fogadd el, amiről úgy érzed a tiéd is lehetett volna, és onnan megyünk tovább.

És kérlek ne bánts…
Ne bánts az igazságomért, mert nem bántottalak..
Ne keresd a sorok között a hibát, mert én sem azért lettem blogger, hogy másokat fikázzak, csak példaképpen kerülnek elő karakterek, nevek nélkül és ne vedd magadra, de ha magadra ismersz és fáj, akkor benned keresd a gyökerét.
A legfájdalmasabb szembetalálkozni másokban önmagunk hibáival, de a legnagyobb öröm a felismerésük után az, hogy megszabadulunk ezektől a hibáktól szinte azonnal, hogy kimondtuk a nevüket.

Köszönöm, hogy leírhattam ezt a pár betűt.
Lehet nincs benne értelem, de energia annál több..
Szép mostot, óvjad a mostban a tegnapod, hogy tiéd lehessen a jövőd.

Tudom, hogy le kell írjam…” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. ÉVA szerint:

    🌹💝💝💝

    Kedvelik 1 személy

Köszi, hogy hozzá(m)szólsz !

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Gondolkodó

gondolatok, személyes élmények, emlékek, versek, munkanélküliség...

matraimelinda2

Mindennek helye van, mi szívemnek tetsző...

Nagy Balázs írásai

ego kontra lélek blog

Bagoly mondja

Huhogok a sötétben...

Judit blogja

Mindenről szól

Netfisz napjai

ego kontra lélek blog

Netfisz Blog

Élet Netfisz szemén keresztül

angellilith.wordpress.com/

"Én vagyok a hírnök, én vagyok a hír, mindegy, hogy ki szeret, de ért, aki érteni bír"

Férfiak, nők, ilyesmik...

...minden annyira determinált...

Angel Lilith - Verseim

...aztán megpróbálkoztam a versírással is...

Amon Ra

Gondolatok, dallamok, üzenetek

%d blogger ezt szereti: